Nešto slatko? Pravac kuhinja! :)


''Njam, njam njam... Ovo je preukusno!'' Ovo su veoma česte reči koje ćemo čuti tokom zimskih praznika i tokom bilo kojeg slavlja, onda kada probamo parče torte ili nečeg slatkog. Razlog tome je šećer.


Vreme praznika može imati dobre i loše strane. Sezonski kolači, torte i svi oni slatkiši koje naše najomiljenije gospođe mogu da naprave, i onaj tanjir bez dna može da učiniti mnogo toga našem stomaku i zubima.


Šećer kao sastojak u slatkišima ima loš uticaj na telo, ali kao ekfolijant veoma pozitivno dejstvo na koži.


Ima ih mnogo, ali tri su onako veoma pozitivna.


Prvo, je prirodno sredstvo koje će zadržati vlagu kože, tako da kada šećer ili proizvode sa šećerom nanesemo na kožu, to ne znači da uzmemo kutiju krem bananica i počnemo se mazati njima, :) krem bananice... kako bi mi prijala koja sada... no, da se vratim na temu ovog bloga.

Šećer će pomoći koži hidrirajući je i održavajući joj vlažnost.


Drugo pozitivno dejstvo šećera je to, što je on prirodni izvor glikolne kiseline, koja prodire u kožu i koja razbija ''lepak'' koji se vezuje za ćelije. To razbijanje osvežava ćelije i daje koži mladuliki izgled.Treće i poslednje pozitivno dejstvo je to što čestice šećera su veoma dobre kao eksfolijant, i verovali ili ne, nalazi se u velikom broju eksfolijanata. Ali, pre kupovine obratite pažnju na vrstu šećera koja se nalazi u njemu. Braon šećer je dosta mekši u odnosu na beli kristal šećer, tako da se slobodno može koristi za osetljiviju kožu kao i za kožu lica. Beli kristal šećer koji dosta grub, se koristi za ostale delove tela.


Obavezno testirajte osetljivost pre upotrebe bilo kog eksfolijanta, jer mogu izazvati alergijske reakcije.


Sve ovo super zvuči i deluje jako efikasno, ali ne sme se preterivati sa korišnjem eksfolijanta, tako da se njegova upotreba svodi na dva puta nedeljno.

Nakon korišćenja eksfolijanta sa šećerom, tretirajte kožu kremom za sunčanje ukoliko se izlažete suncu, te je najbolje ga koristiti tokom zimskog perioda ili perioda godine dok još nema jakog sunca. Tmurni, kišoviti dani su idealni za tretman sa šećerom.I tako, a sad pravac u kuhinju i zgrabite palačinke sa prelivom od šlaga i Euro kremom (da se ne lažemo, ništa nije bolje od našeg Euro krema, mada može i Nutela :D) , ali nemojte mnogo. Mislite na svoje zdravlje i zdravlje vaše kože, biće zahvalna.Hasta la vista!

Prošli postovi

Studio prirodne kozmetike ''Zeen Naturals''

Srbija

PIB : ‎110430550

Matični broj : ‎28245203

Radanska 2/2, Niš

Niš - Pantelej

Ниш  Србија

Pratite nas

  • Zeen Naturals
  • Facebook Social Icon

Copyright © 2020 Zeen Naturals. All Rights Reserved.