Značaj upotrebe avokadovog ulja


Ukoliko se bavite zdravom ishranom i prirodnom kozmetikom,

sigurno ste čuli za pozitivne komentare i dejstva avokada pa samim tim i njegovog ulja. Meni se iskreno njegov ukus nikako ne dopada, nisam bila njegov ljubitelj sve do danas. Saznavši njegove svrhe u kozmetici, potpuno me je očarao i naterao da se na neki način zaljubim u njega. Iznova i iznova svojim saznanjem o ulju avokada, sve više sam mu privržena i zadovoljnija. Tako da danas svoju kozmetiku biram na osnovu sastojaka i vodim računa da je jedan od njih upravo avokado tj. ulje avokada.ULJE AVOKADA U FUNKCIJI LEPOTE

Žašto ne bi smo koristili ulje, kako u ishrani tako i u obnovi naše kože?

Do danas, sa vama smo delili interesantne priče. Ovog puta sam se odlučila da vam pišem o ovom ulju i njegovom pozitivnom dejstvu.

Ulje avokada se prvenstveno koristi u obnovi suve i oštećene kože. Bogat je vitaminom E koji gotovo sam po sebi podmlađuje suvu kožu. Zapravo, on je jedan od glavnih supstanci za zdravu kožu. Idealno je to što je jako pogodan za kombinaciju sa drugim uljima. Ali, pored toga ulje avokada doprinosi hidrataciji kože, protiv starenja, jednostavno se može korisiti bilo da vam je kože suva, masna ili mešovita.

  • Za suvu kožu – ulje avokada stvara zaštitni film a pritom i hidrira, pa to pomaže da se obnovi i sačuva hidrolipidna barijera kože. Upravo zbog toga se koristi ulje avokada kako bi se obezbedila baršunasta i meka koža lica i tela.

  • Za zrelu kožu – pomaže pri zaustavljanju kože starenja, smanjuje nastanak bora , poboljšava čvrstinu kože, a posebno je blagotvoran za predele oko očiju i za negu dekoltea.

  • Za osetljivu kožu – ulje avokada umiruje kožu jer jača barijeru koja štiti kožu od štetnih spoljnih uticaja. Regeneriše i umiruje kožu. Pritom može se koristiti prilikom sunčanja ukoliko ste osetljivi na toplotu i uticaj sunčevih zraka.

Ulje avokada se takođe koristi samostalno, za intezivnu negu kože , prilikom masaže, tokom letovanja za blistav ten...


Definitivno je moj favorit za 2018. godinu.

Moje isrene preporuke.

Prošli postovi

Studio prirodne kozmetike ''Zeen Naturals''

Srbija

PIB : ‎110430550

Matični broj : ‎28245203

Radanska 2/2, Niš

Niš - Pantelej

Ниш  Србија

Pratite nas

  • Zeen Naturals
  • Facebook Social Icon

Copyright © 2020 Zeen Naturals. All Rights Reserved.